Aanmelden / Activiteiten

Alia met Wereldmeiden naar Olympia

Terug naar nieuwsoverzicht
29 augustus 2024

Alia met Wereldmeiden naar Olympia

GA! Harderwijk organiseert sinds 2022 het prachtige project Wereldmeiden en Wereldgozers. Bij dit project sporten Nederlandse jongens en meiden samen jongeren die hier als vluchteling zijn gekomen. Alia is nu twee jaar in Nederland en komt uit Syrië., ze is 13 jaar oud en deed in 2023 mee aan Wereldmeiden. 

Aan het einde van het Wereldmeiden traject, waar je 10 weken lang met verschillende sporten kennis kan maken, wilde Alia verder met gymnastiek. We legden contact met Gymnastiekvereniging Olympia en samen met haar buddy Mannin trainde Alia een aantal keren mee met haar leeftijdsgroep. Ze vond het geweldig en dus heeft Mannin haar geholpen om lid te worden. Mannin is bij hen thuis met de moeder van Alia gaan praten en samen hebben ze een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur gedaan. Mannin heeft in het contact met moeder geweldig werk geleverd, want er was een behoorlijke taalbarrière. De aanvraag werd gehonoreerd en daarmee werd ze lid en ontving ze ook wat budget voor sportkleding.

Ondertussen kon Alia gewoon blijven deelnemen aan de wekelijkse trainingen bij Olympia. Ze is er fantastisch opgevangen en inmiddels is ze al meer dan een jaar lid. Iedere week gaat Alia met haar turnvriendinnen of de fiets naar de turnles en terug naar huis. Ze vindt de groep heel leuk en ze heeft veel contact met de andere meiden. Het onderdeel trampoline houdt ze het meest van. Inmiddels is het turnvirus ook overgeslagen op haar zusje. Zij is ook lid geworden van Olympia met ondersteuning van het Sportfonds.

Meer weten over ons werk voor Wereldmeiden en Wereldgozers? Klik op de onderstaande link. 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van