Aanmelden / Activiteiten

Beweegmaatjes gezocht

Terug naar nieuwsoverzicht
16 oktober 2024

Beweegmaatjes gezocht voor 65-plussers in Harderwijk: Samen in beweging blijven

We weten allemaal hoe belangrijk voldoende bewegen is, maar toch hebben veel senioren moeite om actief te blijven. Voor sommige ouderen is het fysiek niet mogelijk om aan te sluiten bij het reguliere sportaanbod, waardoor de drempel om zelf te blijven bewegen hoger wordt. Dit kan leiden tot inactiviteit en een slechtere gezondheid. Om dit te doorbreken, is GA! Harderwijk gestart met het project Beweegmaatje. Hierbij wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een inactieve senior om samen in beweging te komen, al is het maar met een korte wandeling.

Naast de fysieke voordelen speelt het sociale aspect een belangrijke rol. Samen wandelen is nu eenmaal veel gezelliger dan alleen, en het vertrouwen in het eigen lichaam groeit weer.

Onze seniorencoach, Alice Vink, coördineert de aanmeldingen en koppelt senioren aan een passende vrijwilliger. Het beweegmaatje haalt de senior thuis op en samen gaan ze op pad, waarbij de afstand volledig is afgestemd op wat de senior aankan. Dit kan variëren van een korte wandeling van 20 meter tot een tocht van een uur.

Een mooi voorbeeld is de succesvolle match tussen Hennie en haar beweegmaatje Else. Hennie vertelt enthousiast: “We zijn perfect aan elkaar gekoppeld en wandelen is zoveel leuker samen!” Else vult aan: “Het voelt niet als vrijwilligerswerk, we hebben echt een klik en wandelen is voor ons allebei een plezier.” Zo genieten ze wekelijks van hun wandelingen en een kopje thee. Het project brengt niet alleen beweging, maar ook waardevolle verbindingen.

We krijgen veel aanmeldingen van senioren die opzoek zijn naar een beweegmaatje, daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die als beweegmaatje aan de slag willen.

Lijkt jou het leuk om een verschil te maken? Meld je aan door te mailen naar alice@gaharderwijk.nl, bel naar 06-21364850 of klik op de onderstaande button. 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van