Aanmelden / Activiteiten

GA! coach Valentijn komt in actie tegen armoede! Jij ook?

Terug naar nieuwsoverzicht
5 september 2024

Hallo, ik ben Valentijn Donk, Jongerencoach bij GA! Harderwijk, en in mei 2025 ga ik mee met de marathon in de Filipijnen. Dit einddoel is er niet zomaar. Ik doe mee aan een bijzonder project van Muskatlhon, waarmee we ons inzetten in de strijd tegen extreme armoede. Maar om te helpen, hoef je geen marathon te lopen of naar de Filipijnen te reizen. Lees hieronder meer over het project en wat jij kunt doen om bij te dragen.

Extreme armoede

Wereldwijd leven ongeveer 700 miljoen mensen onder de grens van extreme armoede. Deze mensen, vaak samen met hun gezin, moeten rondkomen van minder dan $2,15 per dag. Helaas blijft dit aantal door de coronacrisis en de hoge inflatie stijgen. Van deze mensen zijn 333 miljoen kinderen.

Samen met drie vrienden focus ik mij tijdens het Compassion-project op de situatie in Cebu, een stad op de Filipijnen. Het contrast tussen arm en rijk is hier extreem groot. Cebu is zowel de stad met de meeste mensen die in extreme armoede leven als een van de rijkste steden van het land. De belangrijkste problemen zijn: overstromingen en vervuiling, gebrek aan onderwijs en gezondheidszorg, en uitdagingen rondom bestuur en ontwikkeling.

Compassion: Een betere toekomst voor kinderen

In Cebu is misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en een gebrek aan onderwijs niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind, want elk kind heeft recht op een goede start in het leven. Via Compassion zetten we ons in voor een wereld waarin kinderen niet langer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken en andere partners helpt Compassion wereldwijd 2,2 miljoen kinderen.

Wat kan jij doen?

Wil jij ook bijdragen aan de strijd tegen armoede? Dit kan op verschillende manieren:

  • Doneer of loop je eigen kilometers: Via Muskatlhon@home kun je zelf je eigen uitdaging aangaan en bijdragen. Meer informatie vind je op Muskatlhon@home.
  • Doneer voor het Filipijnenproject: Via deze link kun je een eenmalige donatie doen voor het project in de Filipijnen.
  • Word kindsponsor: Maak een blijvende impact door een kind dat in extreme armoede leeft te sponsoren. Als je mijn naam doorgeeft via wie je betrokken bent, draag je ook bij aan mijn missie. Meer informatie over kindsponsoring vind je via de link hierboven.
  • Sponsor mijn reis: Via deze link kun je een donatie doen om mijn reis naar de Filipijnen te ondersteunen.

Mijn voorbereiding

Het lopen van een marathon is een enorme uitdaging, zelfs voor iemand met een sportachtergrond. Sinds ik besloot om met drie vrienden mee te doen, ben ik begonnen met mijn sportieve voorbereiding. De halve marathon van Utrecht in mei 2024 en de hele marathon van Amsterdam in oktober 2024 zijn belangrijke tussenstappen. Volg mijn training via Strava hier.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op:

Doe mee en laten we samen een verschil maken!

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van