Aanmelden / Activiteiten

Terugblik Harderwijkse Sportweek 2024

Terug naar nieuwsoverzicht
24 september 2024

Van 13 t/m 23 september was het de Harderwijkse Sportweek. De Harderwijkse Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In samenwerking met de gemeente Harderwijk, sportverenigingen, scholen, kinderdagverblijven en Landstede Sport & Bewegen was er de hele week voor ieder wat wils.

De Harderwijkse Sportweek werd afgetrapt door het sport- en muziekfestijn voor kinderen van basisschool de Vlieger. Deze middag werd door het kindercollege samen met GA! Harderwijk en de Popschool georganiseerd. Wethouder Marcel Companjen opende het festijn. “We vinden het belangrijk om verbinding te maken en willen laten zien dat iedereen in de gemeente Harderwijk er mag zijn en mee mag doen” aldus Saar, onze kinderburgemeester.

Maandag begon de week goed met de aftrap van de senioren beweegcarrousel bij VVOG. Ook de sportkaravaan is al jaren niet meer weg uit de sportweek weg te denken. 975 kinderen van de groepen 3 en 4 hebben meegedaan met dit rijdende sportspektakel, die elke dag in een andere wijk te vinden was. Ook na schooltijd hebben er nog zo'n 250 kinderen vrijgespeeld. De woensdagmiddag editie werd, in samenwerking met Cultuurkust, omgetoverd tot Uniek Karavaan, waar alle kinderen uit de wijk en de kinderen van pedagogisch dagcentrum de Schutse samen konden spelen. 

Dat iedereen mee kan doen in de Sportweek werd ook bewezen tijdens de Fungames bij het AZC. Hier organiseerde jongeren van het AZC, die onlangs hun diploma als sportleider hebben behaald, een speciale sport- en spelmiddag voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.

Woensdag 18 september werd beweegroute op Lorentz feestelijk geopend. Deze routes zijn speciaal aangelegd voor iedereen op het bedrijventerrein. Tijdens de korte wandeling werden de routes laten zien en werd er een heerlijke frisse neus gehaald.

Op vrijdag 20 september werden de Veluwe Games georganiseerd. Een geweldig evenement voor mensen die minder makkelijk aansluiting vinden in de samenleving. We hebben 160 deelnemers mogen verwelkomen op het sportpark. 

De afsluiting van de Sportweek was op maandag 23 september tijdens de Sport en Defensiedag. Hier namen 160 van Harderwijkse middelbare scholen deel aan sportieve activiteiten waarbij mentale gezondheid en weerbaarheid centraal stond.

Tot slot hebben een aantal sportverenigingen hebben hun deuren open gezet tijdens de Harderwijkse Sportweek om kennis te maken bij de club door mee te doen met een clinic. Ook hebben de leerkrachten van de kinderopvang, basisonderwijs en het voortgezet onderwijs er aan moeten geloven, 1 minuut planken en ze ontvingen van ons het officiële, unieke en spectaculaire plank diploma.

We kijken terug op een geslaagde en sportieve sportweek! 

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van